Financieel

Tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt ieder jaar in samenspraak met de beroepsverenigingen de tarieven vast. Deze tarieven gelden voor alle mondzorgprofessionals in Nederland.

Regelmatig krijgen wij de vraag wat een behandeling kost. Dit is echter geen vast bedrag. De kosten zijn afhankelijk van de ernst van de situatie en de duur van de behandeling. Indien het een preventieve behandeling betreft worden M-codes gedeclareerd. Wanneer het om een parodontale behandeling gaat (bij tandvleesproblemen waarbij het kaakbot betrokken is) zijn T-codes geïndiceerd. Welk ’type’ behandeling u nodig heeft en hoeveel tijd dit ongeveer kost, kan uitsluitend beoordeeld worden door eerst in de mond te kijken.

Vergoeding zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen vaak tot een bepaald percentage. Het percentage van de vergoeding is afhankelijk van uw polis. Indien u vragen heeft in verband met vergoedingen en polisvoorwaarden, kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Jeugdzorg tot 18 jaar zit in de basisverzekering en wordt altijd voor 100% vergoed.

Betalingsvoorwaarden

Indien u een verzekering voor tandheelkunde bij CZ heeft, declareren wij voor u rechtstreeks. Voor anders verzekerden wordt onze facturatie verzorgd door Infomedics. Waar mogelijk worden behandelingen door dit factureringsbedrijf gedeclareerd bij uw ziektekostenverzekeraar. Indien Infomedics geen contract heeft met uw zorgverzekeraar, dan ontvangt u de volledige nota thuis. Deze kunt u, als u voor tandheelkundige zorg verzekerd bent, vervolgens zelf indienen bij uw verzekeraar.

Jeugdzorg tot 18 jaar zit in de basisverzekering en wordt altijd voor 100% vergoed.

Voor de betalingsvoorwaarden of vragen over uw factuur (aanvraag kopie, betalingsregeling etc.) kunt u telefonisch contact opnemen via: 0900-4049404 of kijk op www.infomedics.nl.

Contactgegevens

Mondhygiënepraktijk de Schelde

Gravestraat 2
4381 AP Vlissingen
T: 0118 416896
E: info@mpdeschelde.nl